Hyvä arki

Kaikki lähtee hyvästä arjesta. Sitä tämän elämän tulisi olla, hyvää arkea. Olisi tärkeää voida nauttia tästä hetkestä, elää tässä ja nyt. Välillä tulee aikoja, jolloin odottaa malttamattomana tulevaa, kuten matkaa, juhlia tai palkkapäivää. Mutta elämän ei tulisi rakentua vain kohokohtien ympärille, vaan arjen itsessään tulisi olla hyvää. Mikä voisi tehdä arjesta siedettävää kiireen, aikataulujen, pyykkivuoren, ruoanlaiton ja siivouksen keskellä? Melko usein aika. Aikaa syödä rauhassa, aikaa käydä lenkillä tai jumpassa, aikaa lukea kirjaa, aikaa olla kainalossa. Aikaa ihastella ja ehtiä huomaamaan olevansa onnellinen.
Jotta pääsemme tähän tavoitteeseen, tulisi arkeen raivata tyhjiä hetkiä. Seuraavien vinkkien avulla, tämä saattaa onnistua.

Selätä arjen karikot

Kalenteroi ja suunnittele arki

Ota käyttöön kalenteri, joka on aina näkyvillä. Tähän kalenteriin merkitään kaikkien taloudessa asuvien menot ja aikataulut. Tarvittaessa sunnuntaina pidetään palaveri, jolloin suunnitellaan seuraavan viikon vastuualueet., kuten lasten kuljetukset. Älä unohda kalenteroida myös omia harrastusiltoja! Pitäkää sopimuksista kiinni.
Ota sunnuntaina kuppi kahvia, istu alas ja suunnittele seuraavan viikon ruokalista. Tee samalla kauppalappu ja käy kaupassa. Osta kaupasta kaikki tarvittava niin, että pärjäät ainakin torstaihin. Torstaina on hyvä päivä tehdä viikonlopun ostokset. Kahdella kauppakäynnillä viikossa säästää myös rahaa ja herkkujen ostaminen vähenee. 😊 
Tee ruoat edellisenä iltana valmiiksi. 

Karsi ylimääräinen ja ole itsellesi armollinen

Kuinka paljon arjessasi on asioita, joita teet muiden mieliksi, vaikka itseäsi ei kiinnosta? Pohdi onko sinun pakko tehdä niin vai voitko joskus kieltäytyä. Joskus huomaamatta varsinkin kilttien ihmisten kalenterit täyttyvät kokouksista ja erilaisista kissanristiäisistä vain, koska ei kehtaa sanoa ei. Mutta muista, että tämä on sinun elämäsi.
Pohdi myös, oletko omien tapojesi orja? Teetkö asioita vain, koska näin on aina tehty tai olet luvannut? Onko viikkosiivous aina pakko tehdä perjantaina, vaikka ei jaksaisi? Onko sinun pakko kuulua vanhempainyhdistykseen, tanssikerhon hallitukseen ja käsipallojoukkueen kannatusyhdistykseen? Kuuntele omia tarpeitasi ja halujasi. Tee pääsääntöisesti niitä asioita, jotka tekevät sinut onnelliseksi ja voimaannuttavat sinua.

Jos mahdollista, jaa vastuuta arjesta

Pohdi voisitko jakaa vastuuta arjesta jonkun kanssa kotona tai töissä. Meillä lapsilla on "pakollisia" kotitöitä, kuten tiskikoneen tyhjennys ja täyttö, roskien vieminen ja koiran käyttäminen iltapissillä. Aina nämä eivät ole heidän vastuullaan, mutta esimerkiksi minun treeni-iltoina koiran pissitys on heidän vastuullaan tai, jos tulen myöhään töistä, tulee heidän tyhjentää ja täyttää tiskikone. Näillä pienillä teoilla, on suuri apu, kun itse on väsynyt.

Pysähdy, hengitä ja ihastele







Kommentit