Yllätyskyykky

Siinä saattaa käydä elämässä niin, että joskus sohva kutsuu enemmän kuin sali tai lenkkipolku. Se tunne, kun olet istunut koko päivän palavereissa tai juossut paikasta A paikkaan B ja, kun vihdoin illalla saavutat sohvan kauppareissun, ruoanlaiton ja pyykinpesun jälkeen... Aah. Olisi ihana ehkä hetkeksi ummistaa silmät tai plärätä somen päättymätöntä uutisvirtaa aivottomana. Ja parasta tässä kohtaa olisi, jos sieltä kaapin perältä löytyisi suklaalevy. Tämä on ote minun aiemmasta elämästäni. Tietysti vieläkin joskus teen tätä, mutta enää se ei ole jokapäiväistä. Sitä kuulkaa voi helposti unohtaa liikunnasta saatavan endorfiiniryöpyn, kun vajoaa tarpeeksi syvälle sohvatyynyjen väliin. Mutta ei hätää, sieltä pääsee kyllä ylös, vaikka voimat olisivatkin matkalla huvenneet. Tarvitaan vain vähän tahtoa ja tukea.

Mikä moodin muuttaa?

Oma halu.
Ensimmäinen ohje on, että usko itseesi. Kuuntele itseäsi ja kehoasi. Luota mitä ne kertovat. Aluksi saattaa olla hiljaista ja kuulua vain kohinaa, mutta sisäiset äänet voimistuvat ajan kanssa. Ota pieniä askelia kohti ajattelumallien muutosta. Pohdi mikä sinulle on tärkeää ja mikä saa sinut liikkeelle. Pidätkö vauhdista vai hitaudesta? Rakastatko voimaa vai keveyttä? Tee valintasi. Kun valinta on tehty, tulee toimia. Jos ei muuta, niin alkuun väkisin. 
Etsi ympärillesi tyyppejä, jotka pitävät samoista asioista kuin sinä. Voi nimittäin olla, että se paras ystäväsi tai puolisosi pitää liikunnassa ihan eri asioista kuin sinä. Älä siis tässä tukeudu välttämättä häneen, vaan etsi liikuntakaverit erikseen. Laita vaikka facebookiin avoin liikuntatreffi-ilmoitus: Täällä 42-vuotias raudasta ja pullistuneista otsasuonista innostuva nainen etsii liikuntaseuraa tositarkoituksella. 

Yllätyskyykky

Mikäli et ole vielä sohvalta päässyt ylös tai muuten vain juuri nyt laiskottaa, niin nyt on yllätyskyykyn aika! Tee nämä seuraavat liikkeet peräkkäin juuri nyt ja pidä tämän jälkeen 1 minuutin tauko. Toista 3 kertaa. Mikäli puolisosi, lapsesi tai ystäväsi makaa vieressäsi, niin tehkää tämä yhdessä. Haasta itsesi tekemään tätä joka ilta, kunnes keksit, mikä saa sinut oikeasti hyrisemään onnesta. Tärkeintä on, ettet jää sinne sohvan nurkkaan, sillä se oikea elämä tapahtuu jossain muualla, jotain muuta tehden. 

Kyykky/ kyykkyhyppy x15 

Koukista polvia noin 90' kulmaan ja nouse tai hyppää ylös. Pidä selkä suorana, katse eteenpäin ja purista polvia auki.



Mittarimato x5



Pidä jalat mahdollisimman suorina ja vie kämmenet maahan. Kävele käsillä eteenpäin, kunnes olet vaakatasossa. Pidä vatsa tiukkana koko liikkeen ajan. Kävele jalat käsien luokse, pitäen ne kokoajan mahdollisimman suorina.



Sohvien supermies x10

Laita jalat sohvalle ja kämmenet maahan. Pidä vartalo ylhäällä vaakatasossa, vatsa tiukkana, purista yläselkää pyöreäksi. Ojenna vuorotellen käsi vartalosi jatkoksi. Mikäli voimat riittävät, niin punnerra käden vaihtojen välissä.



Sohvan knock out x10


Astu vuoroaskelin sohvan päälle ja alas. Astu sohvalle koko jalkaterällä, ei pelkällä päkiällä. Mikäli haluat, voit nousta myös portaalle tai matalalle, tukevalle tuolille.



Tiedossa on, että liikunnalla on monia sekä fyysisiä, että psyykkisiä terveysvaikutuksia. Tärkeintä on kuunnella itseään, ja tehdä liikuntahetkistä positiivisia sekä psyykkisesti palauttavia hetkiä.
Pidä huolta, että ainakin osassa viikon liikuntasuorituksia voit keskittyä itseesi ja omaan hyvään oloon. 😘





Kommentit