Itsensä hemmottelu

Tiedättekö sen tunteen, kun arkii taklaa maahan eikä oikein mikään jaksa innostaa? Tämän taltuttamiseen on olemassa oiva keino: itsensä hemmottelu, sellainen oikein hemmottelupläjäys. Mikä olisikaan parempi keino nostaa omaa mielialaa kuin itsensä kauniiksi kokeminen. Mitä harmaampi mieli, sitä punaisemmat huulet. 👄
Ota tavaksesi ainakin silloin tällöin hemmotella itseäsi ulkoisesti ja laittautua niin, että itse koet itsesi kauniiksi. Tämä voi tarkoittaa eri ihmisille eri asioita, ei ole oikeaa eikä väärää tapaa olla kaunis. Kauneus tulee sisältä, mutta ei se ulkoinen tuuppauskaan huonoa tee, varsinkin jos siihen liittää pysähtymisen ja nautinnon.


Itsensä hemmottelu 1, viikottainen pikapäivitys

Aloita pikapäivitys suihkusta, sillä puhdas olo saa jo kenen tahansa mielentilan nousemaan. Lämmin suihku, yhdistettynä ihanan tuoksuiseen suihkusaippuaan tai suihkuöljyyn. Huolellinen hiuspohjaa hierova hiustenpesu ja hoitoaine vaikuttamaan. Tämän jälkeen ihana itsetehty vartalokuorinta oliiviöljystä, kahvista ja hunajasta. Kasvoille kevyt kuorinta ja ylimääräisten karvojen sheivaus.
Suihkun jälkeen levitetään kasvoille jokin naamio. Valitse naamio vaikka fiilispohjalta, joskus kosteuttavaa, joskus kirkasvaa. Naamio toimii myös mielen rentouttajana, kunhan sen levittää ajatuksella ja malttaa nautiskella vaikutusajan. Oletko käynyt joskus kasvohoidossa? Jos olet, niin tiedät mitä tarkoitan. Naamion vaikutuksen aikana aina nukahtaa kosmetologin penkkiin. 😍 Tavoittele siis tätä olotilaa.
Naamion vaikutusajan jälkeen tee pieni kasvojumppa ja voitele kasvot ja silmänympärysiho. Rasvaa myös vartalo jollakin hyvän tuoksuisella vartalovoiteella tai kookosöljyllä. Tässä pääasia on sinulle merkityksellinen tuoksu. Tuoksun ei tarvitse olla mikään kova kemiallinen haju, vaan se voi tulla vienona vivahteena, jostain luonnon aineksesta. Kannattaa kokeilla, mikäli pystyy. Hiero vartalovoide ajatuksella varpaisiin asti. Tämän jälkeen nauti lasi kylmää sitruunavettä ja lakkaa varpaankynnet.
Pyri keskittymään koko tämän pläjäyksen ajan vain itseesi ja omaan kehoosi.  Ajattele tietoisesti ihania ja itsestäsi positiivisia asioita pläjäyksen aikan. 

Itsensä hemmottelu 2, kuukausihuolto

Varaa itsellesi kerran kuussa tämä hetki hemmottelulle. Varaa aikaa vain itsellesi noin tunnin verran.  Laita kalenteriin vaikka merkintä kuukausihuolto. Tee perheesi kanssa esimerkiksi kuukausihuoltosopimus, jolloin he takaavat sinulle tämän ajan ja sinä lupaat huollon jälkeen paistaa lettuja. Huollon aikana sinua ei saa häiritä, sillä tämä on sinun omaa aikaasi. 
Tee ensin viikottainen pikapäivitys. Laita ennen naamion poistoa tee hautumaan. Kasvojen voitelun jälkeen nypi kulmista hajakarvat. Mikäli et ole aiemmin nyppinyt/ nypityttänyt kulmia, niin kannattaa antaa ammattilaisen tehdä alkumuoto kulmille. 😅
Tämän jälkeen etsi asuntosi rauhallisin paikka ja nappaa mukaan teemuki, mieleistäsi raaka-/ tummaasuklaata, hedelmiä ja mieleisesi kirja, äänikirja tai lehti. Tässä kohtaa unohda kännykkä ja some. Viilaa ja lakkaa sormien kynnet, ja kynsien kuivuessa nauti olostasi, sillä muutakaan et voi tehdä.

Itsensä hemmottelu 3, kausihuolto

Kerran puoleen vuoteen varaa aika kosmetologille, jalkahoitoon tai käsihoitoon. Mene ja nauti, häpeilemättä. On ihan ok tuhlata itseensä ja omaan hyvinvointiin. Tai miten olisi uudet, hyvin istuvat, kauniit alusvaatteet? 
Etsi sinua ilahduttavia keinoja pyyhkiä päivistä harmaus ja keventää henkistä askelta. Keinot voivat olla monet. Kokeile mikä toimii sinulla. Tärkeää on nipistää sille aikaa jostain aina välillä.





Kommentit