Kokkisodan tuotokset

Meidän perhe piti juhannuksena kokkisodan ja tässä lopputulos. Joukkueet olivat Iisa&Ilmo vs. äiti vs. isi. Jokainen sai valita kaupasta kaksi raaka-ainetta. Iisa valitsi kanan ja halloumin, Ilmo tumman- ja valkosuklaan, isi ravun pyrstöt ja porkkanan, minä pistaasipähkinät ja mansikat. Tämän jälkeen arvoimme minkä ruoan kukakin tekee sekä raaka-aineet tähän. Sovimme, että alkuruokaan kaksi ja muihin kolme raaka-ainetta. Minä sain alkuruoan ja porkkanat sekä pistaasipähkinät. Isi pääruoan ja ravut, mansikat sekä halloumin. Iisa ja Ilmo saivat jälkiruoan ja molemmat suklaat sekä kanan! 😂 Ruokaa teimme pitkän kaavan mukaan eli jokainen sai valmistaa annoksensa rauhassa. Kilpailija myös siivosi keittiön oman vuoronsa jälkeen. Tällöin seuraava kilpailija sai aloittaa sanan varsinaisessa merkityksessä puhtaalta pöydältä. Kilpailuhenkisenä perheenä jaoimme myös pisteet ruoista ja voittaja sai mainetta ja kunniaa.

Alkuruoka

Minä valmistin alkuruoksi Porkkana-linssisosekeittoa mascarpone-pistaasisilmällä. Ruoka oli kauniin näköistä ja erittäin hyvän makuista. Tuomaristolla eli muilla kisaajilla oli tiukka linja ja pisteitä rokotettiin mm. lautasen reunaan jääneestä sormenjäljestä. Lopussa ohje jaetulle hopeasijalle sijoittuneelle keitolle.

Pääruoka

Jarkko valmisti pääruoksi grillissä mansikoita halloumpedillä sekä krutonkeja ja ravunpyrstöjä. Nam, maut olivat ihan huikeat ja halloum-mansikka makupari vei ainakin allekirjoittaneen sydämen. Todellista juhannusruokaa. Pisteitä vähensi yhden lapsen ennakkoluulo rapuja kohtaan. Lopputuloksissa tämä ruoka ylsi jaetulle hopeasijalle.

Jälkiruoka

Lapset valmistivat voitokkaan jälkiruoan. Vaikeuskertoimena heillä oli yhdistelmä kana ja jälkiruoka, mutta miten hienosti he sen selvittivätkään. Tarjolle tuotiin kanaleivät, itsetehdyllä currysoosilla ja persikoilla sekä kahden suklaan muffinsit, runsailla suklaahipuilla. Tämä annos keräsi muilta osallistujilta täydet pisteet. Huikea suoritus, niin ulkonäöllisesti kuin maullisestikin.


Porkkana-linssikeitto mascarpone-pistaasisilmällä

* Nippu porkkanoita
* 1dl punaisia linssejä
* 4dl vettä
* 1dl kookosmaitoa
* 1rkl mascarponejuustoa
* pala chiliä
* kurkumaa
* kasvisliemikuutio

Päälle
* mascarponejuustoa
* rouhittuja pistaasipähkinöitä

Kuulota chilejä ja kurkumaa öljytilkassa. Lisää vesi, liemikuutio, paloitellut porkkanat ja huuhdotut linssit. Anna kiehua, kunnes porkkanat ja linssit kypsiä. Soseuta. Lisää mascarpone ja kookosmaito, tarkista maku. 
Lisää rouhitut pistaasit mascarponeen ja laita keittolautaselle juustosilmä.


Kommentit