Mistä on hyvät ystävät tehty?

Ystävät ovat elämän suola ja voimavara. Miksi sitten toisista ihmisistä tulee ystäviä, toisista tuttuja ja toiset vain lipuvat ohi? Aito ystävyys pitää syntyä itsenäisesti, syvältä sisältä, kenenkään pakottamatta. Kukaan toinen ei voi päättää, että te olette nyt ystäviä, vaan ystävyys on kahden ihmisen liitto. Myös tätä liittoa pitää hoitaa ja kunnioittaa. Ystäviä pitää hemmotella ja muistaa kysyä, mitä kuuluu? Ystävyys on kuitenkin erilainen kuin esimerkiksi parisuhde, sillä se saattaa kestää myös pidemmät ajat ilman huoltoa, ja kun taas tavataan, juttu jatkuu siitä mihin eilen jäi.

1) Arvot ja kiinnostuksen kohteet

Jotta ystävyys voi kasvaa, tulee ystävien jakaa edes joitain yhteisiä arvoja tai kiinnostuksen kohteita. Toiselta voi matkan varrella oppia asioita, mutta tämä edellyttää avointa mieltä. Onkin tärkeää oppia kuuntelemaan toista ilman, että pohtii koko ajan omaa vasta argumenttia asialle.

2) Luottamus

Tärkein asia ystävyydelle on se, että tietää voivansa jakaa ajatuksensa, tunteensa ja elämänsä, ilman että toinen vie asiaa eteenpäin. Luotto pitää olla 100%. 

3) Arvostus

Ystävän tulee arvostaa toista sellaisena kuin tämä on. Ystävän seurassa pitää saada olla juuri sellainen kuin on. Ystävän seurassa ei pidä miettiä, voiko tehdä tai sanoa näin, sillä tietää, että toinen arvostaa minua juuri tällaisena kuin olen. Ystävän toivoo myös arvostavan toisen valintoja. Asioista voi olla erimieltä, mutta loppupelistä ystävä tukee toista ja toisen valintoja.

4) Ihastuminen

Ystävään tulee ihastua. Ystävää pitää voida hehkuttaa muille. "Vitsi mikä tyyppi se on!". Ihastele, ihastu ja kerro se toiselle. Tämä voi olla sisäinen vahvuus, työhön, arkeen tai perheeseen liittyvä asia tai ulkonäköjuttu. Kerro häpeilemättä toiselle ihastumisesi.

5) Tuki

Ystävän tuki on tärkeää. Ystävä voi antaa asioihin uusia näkökulmia, mutta loppupelissä ystävä ymmärtää. Hän on kuunnellut sinua ja ymmärtää, tai ainakin päättää ymmärtää ja tukea päätöksiäsi tai ajatuksiasi. Ystävä tuntee sinut ja sinun tarpeesi.

Ystävät, olette parhaita ja minulle tärkeitä. ❤


Kommentit