Hyvinvoinnin abc ja vähän öötäkin vol. 1

Ajattelin kirjoitella ajatuksiani hyvinvoinnista, ja siitä kuinka jokainen voi varmasti parantaa omaa hyvinvointiaan. Hyvinvointi on erittäin kokonaisvaltaista, eikä kukaan muu voi sanoa toiselle, kuinka voida hyvin. Tämä on asia, jonka äärelle pitää pysähtyä. Tämä on myös asia, joka vaatii aikaa ja siitä tulisi tehdä jokapäiväinen asia, ei kausiluontoinen kuuri. Tässä minun hyvinvoinnin abc, jota voi käyttää apuna oman hyvinvoinnin polun etsinnässä.

A

Alusvaatteet. Oma hyvinvointi ja itsensä upeaksi kokeminen alkaa ihanista ja istuvista alusvaatteista. Onhan sitä paljon itsevarmempi olo, kun alushousut eivät rullaa vatsan alla tai tissit pulpahda liiveistä ulos. En tiedä miesten tuntemuksista, mutta kyllä sitä ainakin itse mielummin katselee miehen päällä hyvännäköisiä ja istuvia alushousuja kuin rikkinäisiä, jarruraidalla varusteltuja kalsareita. Alusvaatteet toimivat siis myös parisuhteen buusterina.

B

Balanssi eli tasapaino kaiken välillä. Välillä pitää olla rockia ja välillä totaalinen rauha. Balanssi löytyy pysähtymällä ja itseään kuuntelemalla. Välillä pitää unohtaa muiden toiveet ja tarpeet. 

C

Cashewpähkinä. Syön pähkinöitä vajaan kourallisen päivässä, sillä pähkinöistä saa hyviä, pehmeitä rasvoja, kuituja ja mineraaleja. Cashewpähkinät ovat lemppareitani.

D

D-vitamiini. Aloitin aikuisiällä uudelleen d-vitamiinin syömisen talviaikaan. Kannattaa muistaa, että d-vitamiini tarvitsee rasvoja kaverikseen imeytyäkseen. D-vitamiinin puutoksen on todettu olevan yhteydessä mm. osteoporoosiin, infektioihin, diabetekseen ja verenkiertotauteihin. 

E

Elämä. Elämä on lahja ja sellaisena sitä tulisi käsitellä. Jokaisen tulisi vaalia tätä omaa, yhtä ja ainutta mahdollisuutta. Miksi siitä ei tekisi niin hyvää kuin mahdollista? Miksi ei nauttisi jokaisesta hetkestä?

F

Fuck. Tämä on elämän eliksiiri. Pidä huoli, että sitä on sinun elämässäsi tavalla tai toisella. Etsi tälle aikaa säännöllisesti ja nauti!

G

Gastronomia eli herkkujen tuntemus. Hyvä ruoka nousee nautintojen listallani kärkipaikoille. On hyvä muistaa, että millään yksittäisellä ruoka-aineella ei ole merkitystä hyvinvointiin, ellei kyse ole allergiasta. Tässäkin asiassa tärkeintä on siis tasapaino.

H

Hiukset. Puhtaat ja hyvinvoivat hiukset tekevät oloni itsevarmaksi. Koen myös, että hiukset ovat uusiutuva luonnonvara ja uskallan leikitellä niillä sekä kokeilla eri tyylejä.

I

Itsetunto. Olen harjoitellut olemaan ylpeä itsestäni. Olen ylpeä siitä miltä näytän. Puhun itselleni kauniisti. Kohtelen itseäni hyvin. Hyvä itsetunto tulee sisältä. Se mitä itsestäsi ajattelet ja kuinka itsestäsi puhut näkyy muille. Jos haluat arvostusta muilta, arvosta ensin itse itseäsi. ❤

Jatkuu seuraavassa postauksessa. 

Kommentit