Mitä kaikkea olen yrittänyt muuttaa itsessäni?

Matkalla kohti tätä hetkeä ja tämän hetken hyvää oloani, olen monesti pyrkinyt muuttamaan itseäni. Kokosin tähän muutaman asian ja toivon, että tämä herättää jokaisen katselemaan itseään uusin rakkaudellisin silmin. Sinä olet täydellinen juuri sellaisena kuin olet. Mikäli haluat muutosta, niin halua sitä tukemaan omaa hyvinvointiasi. Kukaan tai mikään ei saisi määrittää meitä ulkoa tai sisältä.

Hampaat

Minulla on etuhampaiden välissä rako. Se on iso rako. Se kulkee suvussa. Minä en nuoruudessani hyväksynyt tätä, vaan olen tehnyt kaikkeni, jotta rako menisi umpeen tai ei näkyisi. Kuvissa en hymyillyt koskaan. Ylähuulen jänne on katkaistu. Hammasrautoja pidin kaksi vuotta. Ja kaikki tämä turhaa. Rako on ja pysyy. Ja nyt ymmärrän, että se on osa minua. Nyt tiedän, että tästä minut ainakin muistetaan.

Nauru

Joskus harjoittelin nauramaan hillitysti ja hiljaa, koska minua hävetti räiskyvä nauruni. Vaivaannuin, jos joku mainitsi naurustani. Hiljaa nauraminen ei vaan suju minulta. Silloin kun naurattaa, niin annan palaa. Annan sisäelinten hytkyä ja takahampaiden näkyä. Ei kai mikään ole vapauttavampaa kuin nauraminen. Ja toivottavasti ketään ei oikeasti häiritse, jos jotain naurattaa.

Käytös

Entisessä työssäni koin useasti, että minun pitää aikuistua ja olla hillitty. Puhua hillitysti ja arvostavia nyökkäyksiä keräillen. Sisälläni kimpoili paskat vitsit, mutta työnsin ne syrjään ja käyttäydyin. Välillä ote herpaantui, olin hetken kovaääninen, rempseä itseni ja häpesin. Tällä hetkellä koen, että teen työtäni omalla persoonallani, eikä se vähennä ammattitaitoani tippaakaan.

Paino

Tämä on asian, jota olen yrittänyt muuttaa usein. Muistan jo ala asteelta, kuinka vertailin itseäni laihoihin ystäviini ja asetin tavoitteita. Tämä jatkui pitkälle aikuisikään. Sitten kun painan sen verran, niin olen hyvä. Nyt painan mitä painan, mutta olen onnellinen, itsevarma ja rakastan sitä mitä olen.

Tunteet

Olen aikoinaan työntänyt omat tunteet syrjään, jotta en satuttaisi tai loukkaisi toista. Olen tallonut omat tunteeni maan rakoon, jotta toisella on hyvä olla ja jotta tätä kautta saisin rakkautta ja huomiota.


Mistään en ole katkera, sillä nämä kokemukset ovat kuljettaneet minua kohti tätä hetkeä. Toivon kuitenkin ihmisten kääntävän omat häpeäpaalunsa vahvuuksikseen, sillä niitä ne luultavasti ovat. Ole ylpeästi sitä mitä olet. Yleensä jokainen itse kasvattaa omat esteensä. Mikäli joku oikeasti ei jotain piirrettäsi hyväksy, niin hänen ei kuulukaan olla lähelläsi. ❤

Kommentit

Lähetä kommentti