Yrittänyttä ei laiteta


Viimeiset kuukaudet ovat olleet ihan huikeita. Olen lähtenyt määrätietoisesti tavoittelemaan unelmiani ja mennyt niitä kohti. Samalla itsetuntoni on kasvanut, olen hypännyt tuntemattomiin seikkailuihin ja olen ylittänyt itseni. Nämä kuukaudet ovat antaneet paljon, mutta samalla ne ovat vaatineet rohkeutta. Rohkeutta olla avoin ja oma itsensä. Nyt toivon voivani jakaa teille muutamia vinkkejä, kuinka jokainen voi tavoitella omia unelmiaan. Myös sinä.

Yrittänyttä ei laiteta

Elämässä pitää olla valmis kaatumaan, mutta maasta pitää myös aina nousta, jotta matka voi jatkua. Mikäli et esimerkiksi saisi unelmiesi työpaikkaa, niin kannattaa ajatella, että näin ei ollut tarkoitettu. Kannattaa myös pohtia, miksi juuri tämä oli unelmasi ja voisitko saavuttaa sen jotenkin muuten? Itse olen laittanut vuosien aikana kymmeniä työhakemuksia, koska olen toivonut luovaa työtä, hyvinvoinnin parissa. Yhtkkiä tajusin, että miksi en perustaisi omaa yritystä. Ja vaikka taloudellisesti ei ole varaa heittäytyä nyt kokonaan yrittäjäksi, niin voin tehdä sitä toisena työnä. Ja näin kävi.

Vaivaa pitää nähdä

Kenenkään ei kannata uskoa, että asioita vaan sattuu. Toisinaan niitä sattuu, mutta mikäli jotain haluaa, niin sen eteen kannattaa nähdä vaivaa. Mikäli toivot itsellesi vireämpää olotilaa tai hyvinvointia, niin kannattaa oikeasti tarkastaa ruokailut, lepo ja liikunta. Kukaan toinen ei ole virkeä tai voi hyvin vain esimerkiksi hyvien geenien vuoksi. Tai mikäli kaipaat omaa aikaa, niin ei kannata verrata itseään naapurin Pirkkoon, joka lähtee aamulenkille. Jokaisen pitää oikeasti nähdä itsekin vaivaa ja raivata kalenterista tilaa itselleen. Itse olen ottanut sen asenteen, että saadakseni yritykseni pyörimään, minun pitää olla valmis myös tekemään töitä. En voi odottaa, että joku tulee nykimään hihasta ja haluaa ostaa palveluitani. Minun pitää olla valmis käyttämään omaa vapaa-aikaani yritykseeni.

Kaikki ovat samalla viivalla

Kannattaa muistaa, että harvat ovat saaneet haluamansa hopealautasella. Tämän vuoksi myös meillä kaikilla on mahdollisuus tehdä elämästämme juuri omannäköistä. Jokainen julkkis on rakentanut oman brändinsä aivan itse ja jokainen yrittäjä on kehittänyt omaa yritystään. Mikäli unelmoi lottovoitosta eikä edes lottoa, niin on aika huonot mahdollisuudet saavuttaa unelmaansa. Jossain kohti kadehdin ihmisiä, jotka menestyivät ja tekivät unelmiensa duunia tai urheilivat aktiivisesti ja olivat elinvoimaisia. Kunnes pikku hiljaa tajusin, että minulla on kaikki unelmieni elämän avaimet käsissäni, kunhan vain otan ne käyttööni.

Priorisoi ja pilko

Mikäli unelmasi on maailman ympärimatka ja elämä yksin kaukaisella saarella Intian valtamerellä, niin kannattaa miettiä, että onko tämä unelma toteutettavissa juuri nyt. Vai voisiko tämän siirtää vähän tuonnemmaksi, kun esimerkiksi lapset ovat kasvaneet? Mitä voisin tehdä sillä aikaa unelmani edistämiseksi? Voisinko alkaa sijoittamaan rahojani ja keräämään pesämunaa? Pitäisikö opiskella paikallista kieltä? Perustaisinko yrityksen, jota voisin tuolta saarelta sitten joskus pyörittää? Minä toivon joskus olevani päätoiminen yrittäjä. Tätä unelmaa kohti menen nyt tekemällä töitä kevytyrittäjänä ja opiskelemalla samalla uutta sekä omalta alaltani että yrittäjyydestä.

Elämä ei ole tehty helpoksi, mutta kun vähän näkee vaivaa, niin se palkitsee valtavasti. Tämä puolestaan antaa voimaa sekä iloa jatkaa. Askel askeleelta asiat helpottuvat ja maaliviiva lähestyy. Välillä tulee pysähtyä, ihailla ja ehkä arvioida. Tämä on elämää ja jokaisella on siihen avaimet. ❤

Kommentit