Suomipop festivaalit Jyväskylässä 2019

Kaupallinen yhteistyö: Suomipop festivaali, liput saatu.
Kuva Henri Juvonen

Jiihaa! Pääsen sittenkin festareille tänä kesänä. Menen Suomipop festivaaleille Jyväskylässä 11-13.7.2019.
Oma festarielämäni on alkanut melko myöhäisessä vaiheessa. Olin yli 20-vuotias, kun menin ensimmäistä kertaa Himoksen juhannusfestareille. Lisäksi olen käynyt Kalajoen juhannuksessa kerran ja useita vuosia Iskelmä festivaaleilla. Suomipopeilla en ole vielä koskaan ollut, vaikka ne vietetään omassa kotikaupungissa. Nämä tulevat olemaan aivan erilaiset festarit kuin muut, sillä nukkumaan pääsee omaan sänkyyn, ja festaripäivät vietän erilaisissa kokoonpanoissa, toisin kuin yleensä festareilla olen ollut koko viikonlopun tiiviisti siinä porukassa, joiden kanssa majoitutaan.
Torstaina aion olla paikalla heti porttien auettua ja kuunnella ainakin Ellinooran heti kärkeen. Myöhemmin kovasti kutkuttaisi mennä kuuntelemaan Raskasta suomipoppia, JVG:tä ja Apulantaa. Torstain seura on vielä vähän hakusessa, sillä miehelläni on vielä perjantaina työpäivä ja monella ystävälläni on lippu vain perjantaiksi ja lauantaiksi. Itse en ole sellainen, joka tykkää mennä yksin keikoille, vaan mielestäni se juttu on siinä, kun musiikin tuomia tunteita voi jakaa heti siinä hetkessä.
Perjantaina aion viettää koko päivän festareilla yhdessä hyvän ystäväni kanssa. Tuolloin lavat valtaavat kaikki suosikkini, kuten Laura Voutilainen, Kaija Koo, Juha Tapio ja Lauri Tähkä. Eniten kaikista odotan kuitenkin Tuure Kilpeläistä ja Kaihon karavaania. Nousee jo kylmät väreet pelkästä ajatuksesta. Se on festarimusaa, jos mikä. ❤ Lauantaina menen nauttimaan festaritunnelmasta mieheni ja ystäviemme kanssa. Tuolta päivältä odotan Ellipsiä, Anna Puuta, Reino Nordinia ja Vesalaa.

Lähden Suomipop festivaaleille Kaija Koon Supernaiset sanoin:

"Yli pyykkivuorten, läpi lasikattojen
yö vie meidät, mä mitään muuttais en.
Joskus kun mä lähden voitte värssyyn kirjoittaa,
hän pystyi aamuun saakka tanssimaan.

Korkkarit kattoon, tää ilta on meille.
Mun sielunsiskoille, supernaisille.
Laseissa kuohuvaa, silmissä kultaa.
Ja auringonnousuun on ikuisuus aikaa."

Kommentit